algemeen leerlingen ouders personeel
   Zoek


 
Het Linde College
 

Het Linde College is een regionale scholengemeenschap met onderwijssoorten VMBO tot en met VWO. Wij kiezen bewust voor een breed onderwijsaanbod. Uniek aan de school is dat wij alle leerlingen onderwijs aanbieden in één lesgebouw.

Leerlingen kiezen een opleiding die bij hun interesses, mogelijkheden en talenten past. Zij kunnen op een ongedwongen wijze leerlingen die een andere keuze maken blijven ontmoeten: in het voorbijgaan, bij een sportevenement of een kunstproject. Wij vinden het heel belangrijk om alle leerlingen een uitdagend, maar ook een prettig en veilig leer- en leefklimaat te bieden.


De school wordt gekenmerkt door ordelijkheid, veiligheid en een redelijk strakke organisatie. Leerling of medewerker van onze school zijn betekent dat je naast je rechten ook je plichten hebt. De belangrijkste afspraak is dat we elkaar met respect behandelen. Ondanks de grootte van de school vinden wij een goede persoonlijke begeleiding van al onze leerlingen belangrijk. Dat kan in een grote school misschien wel beter dan in een kleine. Wij noemen dat kleinschalig organiseren (werken met kleine en voor ouders en leerlingen herkenbare teams van docenten). De school bestaat uit drie overzichtelijke eenheden (units). Hierdoor zijn wij in staat leerlingen die persoonlijke aandacht te schenken, die zij nodig hebben om goed te kunnen presteren.


De stap van een veilige, vertrouwde, vaak kleine basisschool naar een school voor voortgezet onderwijs met ruim dertienhonderd leerlingen is voor elke brugklasser groot. Daarom besteden wij in de eerste periode veel aandacht aan de kennismaking met de nieuwe school. Voor alle brugklassers betekent het een kennismaking met een nieuwe omgeving, nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten en vooral het begin van een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Alles is nieuw. Wij hechten er veel waarde aan dat de nieuwe leerlingen zich snel thuis gaan voelen. Dat 'thuis' is ons prachtige schoolgebouw dat over de faciliteiten beschikt om je er thuis te voelen. De school is niet alleen de plek om je medeleerlingen te ontmoeten, maar vooral een plek om te leren en je eigen talenten te ontwikkelen. Wij willen je op het Linde College onderwijs bieden op een school waar je voortdurend uitgedaagd wordt om het maximale uit jezelf te halen en waar kwalitatief goed onderwijs wordt aangeboden.


Een goede leerlingbegeleiding vraagt volgens ons om regelmatig contact tussen ouders/verzorgers, leerlingen en medewerkers van de school. Dat zijn contacten waarin leerresultaten en de persoonlijke ontwikkeling centraal staat. De mentor vervult hierin een belangrijke rol. Naast een goede begeleiding vinden wij ook dat leerlingen op school kwalitatief goed onderwijs moeten krijgen. Samen met leerling en ouders/verzorgers het maximaal haalbare proberen te realiseren is voor ons een blijvende uitdaging.


Samen met de medewerkers wens ik u een succesvol schooljaar toe.


B.G.J. Lubberdink, directeur/bestuurder